Hier bevindt u zich: FAQ

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen (FAQ)

Onderstaand vindt u enkele veelgestelde vragen. U kunt door de lijst omhoog en omlaag 'scrollen'. Als u op een vraag klikt, verschijnt het antwoord in het antwoordvenster onder de vragen.

Antwoord:

Hoe werkt een centraal stofzuigsysteem?

Een centraal stofzuigsysteem werkt met een unit, de eigenlijke stofzuiger, die geplaatst wordt in een kelder, garage of op zolder. Vanuit dit punt lopen er buizen naar punten in de woning (stofcontacten) waar u de stofzuigerslang aankoppelt. Met een aan/uit schakelaar in het handvat, schakelt u het stofzuigsysteem aan en kunt u direct beginnen met stofzuigen.

Is een centraal stofzuigsysteem gezonder dan een 'gewone' stofzuiger?

Een gewone stofzuiger blaast een deel van het opgezogen stof als fijnstof, bacteriën en onfrisse luchtjes weer in de woonruimte uit, bij een centraal stofzuigsysteem wordt alle opgezogen stof ook echt uit de woonruimte verwijderd. De uitblaaslucht kan naar buiten geleid worden.

Is een centraal stofzuigsysteem stiller dan een 'gewone' stofzuiger?

De centrale unit bevindt zich niet in de ruimte waar u stofzuigt maar elders in de woning in bijvoorbeeld een kelder of garage of op zolder. U hoort tijdens het stofzuigen alleen de luchtverplaatsing aan de zuigborstel.

Kan er water gezogen worden met een centraal stofzuigsysteem?

Om water op te zuigen is een speciale voorafscheider nodig. Deze wordt geplaatst tussen het stofcontact en de slang.
Bekijk dit artikel in de Webshop »

Hoe zit het met de uitblaas van de machine?

De uitblaas van de machine kan naar buiten geleid worden of naar de kruipruimte onder de woning. Eventueel kan dit ook via de warmte-terugwin unit van de woning. Meer info »

Kun je met meerdere personen tegelijk stofzuigen als je een centraal stofzuigsysteem hebt?

Dat is afhankelijk van het type machine waar u mee werkt.

Hoe lang is de stofzuigerslang?

De slangen zijn leverbaar in verschillende lengten. Wij adviseren voor een woonhuis een slang van 9 m. Een slang van 10,5 m kan in veel gevallen een goede optie zijn. Langere slangen zijn leverbaar maar voor een woning niet aan te bevelen.

Hoe weet ik welk type machine geschikt is voor mijn woning?

Dit is afhankelijk van de plaats van de centrale unit, de lengte van het leidingsysteem in de muur en het aantal inlaten. Onze technische afdeling adviseert u graag. Aan de hand van een tekening van uw woning of een bezoek van een van onze buitendienst medewerkers, maken wij graag een vrijblijvende offerte voor u.

Kan in een bestaande woning ook een installatie ingebouwd worden?

In de meeste gevallen wel. Belangrijk is of de leidingen goed weggewerkt kunnen worden in bijvoorbeeld een leidingkoker, meterkast of kruipruimte en waar u de inlaten wilt plaatsen. Wij adviseren u graag vrijblijvend tijdens een persoonlijk bezoek van een van onze buitendienst medewerkers.

Is een centraal stofzuigsysteem geschikt voor alle vloeren?

Jazeker, in uw slangset vindt u borstels voor zowel harde vloeren (plavuizen, parket, laminaat etc.) als vloerbedekking en een aantal borstels voor het stofzuigen van meubels en trappen.

Is er speciaal- of bijvoorbeeld jaarlijks onderhoud voor de installatie nodig?

Een onderhoudscontract voor uw stofzuiginstallatie is niet nodig. Het is ook niet nodig om het leidingnet in de muur te reinigen. Mochten er zich problemen voor doen of heeft u vragen, neemt u dan contact op met onze service afdeling. (tel. 0345 599360)

Wat kost een centraal stofzuigsysteem?

Als prijsindicatie geven wij een prijs van ca. € 100,- per stofcontact incl. het leidingsysteem en € 1.000,- voor de unit en de slangset. (Genoemde prijzen zijn excl. BTW)

Is een centraal stofzuigsysteem makkelijk in gebruik?

Het is een andere manier van werken dan u met uw conventionele stofzuiger gewend bent. U werkt nu met een slang, die u in het stofcontact aansluit op het stofzuigsysteem, en de verschillende borstels. U sleept geen apparaat achter u aan door het hele huis. U werkt dus lichter, makkelijker en sneller.

Is de zuigkracht van een centraal stofzuigsysteem in het hele huis hetzelfde?

De zuigkracht is bij alle stofcontacten even sterk. Het verlies aan zuigkracht over het leidingnet is wel meetbaar maar niet merkbaar.

Welke borstels en accessoires zijn er voor mijn centraal stofzuigsysteem verkrijgbaar?

Naast de borstels die standaard tot de slangset behoren, zijn er ook speciale borstels verkrijgbaar. Meer info »

Waar vind ik een verkooppunt voor een Snoek Systeem?

Wanneer u de aanschaf van een centraal stofzuigsysteem voor uw woning overweegt, neemt u dan contact op met uw installateur of loodgieter. U kunt ook rechtstreeks door ons een vrijblijvende offerte laten maken.

Hoe kom ik aan nieuwe stofzakken voor mijn centrale stofzuigsysteem?

U kunt stofzakken en andere benodigdheden rechtstreeks bij ons bestellen zowel telefonisch als per e-mail of via de webshop. U kunt ook contact opnemen met uw installateur.

Is het mogelijk om een centraal stofzuigsysteem zelf aan te leggen?

Het is het mogelijk om uw centraal stofzuigsysteem zelf aan te leggen. Voor vragen kunt u daarbij contact opnemen met onze technische dienst. Bij de bouw van een nieuwbouwwoning zal de installateur meestal degene zijn die de installatie van het stofzuigsysteem voor u uitvoert.

Moeten de buizen in de muur antistatisch zijn?

Het leidingnet van uw stofzuigsysteem is van kunststof. Omdat kunststof niet geleidt, wordt het enigszins statisch. N.B. Antistatische leidingsystemen bestaan niet! Er bestaan wel minder statische buizen. De buizen die wij leveren zijn ook van deze kwaliteit.

Wat is de levertijd van de stofzuiger en de onderdelen?

De stofzuiger, onderdelen en accessoires zijn uit voorraad leverbaar.

Kan ik langskomen om spullen te bekijken?

U bent van harte welkom! Onze openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. Een afspraak maken is niet noodzakelijk maar wel wenselijk. Wanneer u een afspraak heeft, weet u zeker dat de juiste persoon beschikbaar is en tijd voor u heeft.

Kan ik langskomen voor een reparatie?

Jazeker, om u zo snel en zo goed mogelijk te kunnen helpen, vragen wij u vooraf een telefonische afspraak te maken. Ons telefoonnummer is (0345) 599 360.

Een storing, wat nu?

Wanneer de zuigkracht van de machine minder is dan u gewend bent, is er mogelijk een technisch probleem. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, verzoeken wij u om contact op te nemen met een van onze technische adviseurs, tel. (0345) 599 360.